נעליים אורטופדיות

העמותה פועלת להשגת מימון לנעליים אורטופדיות ממשרד הבריאות לבעלי בעיות רפואיות בכפות הרגליים .


הפעלת מועדון חברתי

העמותה מפעילה מועדון חברתי בהתנדבות שמתקיימת בו פעילות ענפה, המועדון נמצא בבניין מושכר ע"י המועצה המקומית משנת 2001.


הסברה, העצמה ומודעות

החברה אינה אוהבת חריגים מכל סוג שהוא. החריג או היוצא דופן, נראה כמאיים על הסדר הקיים, אם בשל צורתו החיצונית השונה מן הנורמה המקובלת, ואם בשל רעיונות ודרכי התנהגות המערערים על הכללים והשגרה שהיא חיה על פיהם.


נגישות בדלית אל כרמל

בעקבות חקיקת "חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות" בשנת 1998 , ובגלל המצב הלא מטיב עם בעלי המוגבלויות בכפר דלית אל-כרמל, עמותת נד"א שמה בראש סולם העדיפויות את נושא הנגישות ביישוב. והתחילה בלחצים על הרשות המקומית על מנת להנגיש את הכפר.


מרכז השאלת ציוד עזר

בעמותת נד"א מופעל מרכז השאלת ציוד עזר לבעלי מוגבלויות, ובהתנדבות מלאה על ידי הנהלת עמותת נד"א .


הסברה, העצמה ומודעות

החברה אינה אוהבת חריגים מכל סוג שהוא. החריג או היוצא דופן, נראה כמאיים על הסדר הקיים, אם בשל צורתו החיצונית השונה מן הנורמה המקובלת, ואם בשל רעיונות ודרכי התנהגות המערערים על הכללים והשגרה שהיא חיה על פיהם.

החריג - כל חריג - מעורר גם רגשות אשמה בקרב אלה הרואים עצמם נורמאליים. החריגות מקיפה סוגים רבים מאוד של ילדים, היא מתחילה ב"חריגים נורמאליים": הביישן, התוקפני, הגאון, המרדן, ההולך נגד הזרם, ונמשכת בילדים הפגועים בגופה וברוחם: הצולע, המגמגם, המפגר, החולה בתסמונת דאון, פגוע שיתוק המוחין וחולה הנפש. וקיימת קבוצה נוספת: הילד החדש בשכונה, בן העדה האחרת .

אם נתבונן בעניין נראה, כי ישנם בני אדם שמתקשים לקבל את האחר ואת זה ששונה מהם. ומילא מתקשים לקבל ולאהוב את זה ששונה מהם, אלא שיש כאלו שהם ממש מרגישים סלידה שנאה ובוז, כלפי זה ששונה מהם. ושאלת השאלות היא, מדוע קשה כ"כ לאנשים לקבל את מי ששונה מהם?

ישנם מצבים, שבהם לא רק שהאדם לא אוהב את זה ששונה ממנו, ולא רק שהוא לא מקבל אותו, ולא רק שהוא מרגיש כלפיו שנאה וחוסר כבוד, אלא הוא גם מרגיש פחד וחרדה מפניו. כי ישנם אנשים שהם חרדים ומרגישים פחד וחרדה מדברים שהם שונים מהם. והאדם מרגיש חרדה מכך שהדבר השונה ישפיע עליו. ומכך שהדבר ששונה ממנו יתקרב אליו. וכיו"ב עוד חרדות שונות של האדם, ממה ששונה ממנו.

עמדות שליליות וחוסר מודעות הן הסיבות המרכזיות לכך שלא פועלים מספיק להנגשת שירותים ולפיתוח שירותים מותאמים לאנשים עם נכות . התוצאה היא פגיעה קשה באיכות חייהם .

מטרת ההסברה היא להסיר סטיגמות ותיוג, לשנות עמדות שליליות ולעורר מודעות בנוגע לאנשים עם נכויות. בעקבות תהליך של שינוי עמדות, מידת הקבלה החברתית של אנשים עם נכויות תהיה גדולה יותר , דבר אשר יוביל בטווח הארוך להפחתת ההדרה שלהם במישורי חיים נוספים .

העיקרון המנחה בעבודת ההסברה הוא, שסטיגמות נגרמות כתוצאה מחוסר ידע וחוסר מגע. על כן, בהסברה אנו שואפים להעביר ידע וליצור מגע בין קהלים שונים לבין אנשים עם נכות.

ההסברה מיועדת לשלושה קהלים :

  1. הציבור הרחב
  2. מקבלי החלטות ונותני שירותים
  3. תלמידים ובני נוער

הציבור הרחב:

שינוי עמדות בציבור הרחב ביחס לאנשים עם נכות, למען הכלתם ושילובם בקהילה, העמותה פועלת ,בתחום ההסברה לציבור מיום רישומה ע"י הסברה בדרכים שונות: הרצאות, עלונים ועוד. בנוסף ההסברה אצל בעלי הצרכים המיוחדים לא פחות חשובה לשינוי דעות קדומות, להעצמתם ושילובם בקהילה בכל התחומים

נותני שירותים ומקבלי החלטות:

שינוי עמדות והעלאת מודעות בקרב נותני שירותים למען שירות מותאם, נגיש ורגיש. ההסברה מיועדת לעובדי המועצה המקומית: שירותי חינוך, שירות פסיכולוגי, מחלקה לשירותים חברתיים, שירותי שיקום, מסגרות לפעילויות פנאי לאנשים עם נכויות .
לנבחרי ציבור: ראש הרשות המקומית, מחזיקי תיק רווחה /חינוך /אחר, חברי מועצה המגלים עניין בנושא.
לארגונים ציבוריים: משטרה, מכבי אש, קופות החולים, חברות אוטובוסים, פיקוד העורף.
לארגוניים פרטיים: בנקים, רשתות שיווק, קניונים .

מערכת החינוך:

אנו בעמותת נד"א מודעים לבעייתיות של קבלת השונה בקרב הילדים ומעוניינים להביא למודעות הילדים שבני אדם שונים זה מזה אך שווים זה לזה.

במסגרת פרויקט זה "קבלת השונה", אנו מופיעים בפני כיתות בבתי הספר היסודיים, מגיעים עם אנשים עם מוגבלות ומפתחים שיחה עם התלמידים, מסבירים להם שנכה זה לא מחלה, וכי הוא אדם כמו כל אדם אחר בחברה.

מפגשים אלו עושים תפנית במחשבה אצל הילדים בכיתה, ונותנים להם התחלת דרך על מנת שיפנימו שיש חריגים בחברה וחשוב לקבל אותם כשווים. שינוי עמדות בקרב ילדים ובני נוער, כהשקעה בדור העתיד וכדי שישמשו כשגרירי רעיונות השוויון, ההשתלבות והנגישות.

עמותת נד"א – נכי דאלית אל כרמל (ע"ר), היא עמותה שפועלת לרווחת הנכים ביישוב דלית אל-כרמל, להגברת המודעות בקרב בעלי הצרכים המיוחדים לזכויותיהם, העצמה, העשרה והגברת מודעות

ימי פעילות העמותה: ראשון עד ששי משעה 9:00 עד 13:00 . 

כתובת: ת.ד. 5368, דאלית אל כרמל 3005600, טלפונים: 04-8866776, 052-2859057

דוא"ל: ndac@walla.com, פייסבוק: facebook.com/ndadac